بدونِ شک، ویژگی ضد استعماری این انقلاب عظیم، راه هرگونه سوء استفاده بیگانگان از منافع ملی را سد و عزم دشمنان را در از بین بردن اهداف ضد استعماری نظام اسلامیدوچندان کرد.
در این میان، نقش رهبری در شناخت دشمن و شگردهایش از عوامل اصلی پیروزی و تداوم انقلاب اسلامیبه شمار میرود؛ امروز نیز تبیین دیدگاههای رهبر معظم انقلاب اسلامیدر جهت آگاهی مردم و نسل جوان و خنثیسازی توطئههای جدید دشمنان و به ویژه مقامات کاخ سفید بسیار مهم و مؤثر خواهد بود.
برای تصمیمگیری و چگونگی واکنش در برابر دشمن، باید ابتدا او راشناخت، به اهدافش پی برد و روشهای او را در ضربه زدن و رسیدن به اهدافش بازشناخت؛ همچنان که باید نقاط ضعف و قوت او را مورد مطالعه قرار داد؛ اگر شناسایی دشمن خوب انجام نگیرد آثار منفی آن در مراحل تصمیمگیری و برخورد، خود را نشان میدهد.
رهبر معظم انقلاب اسلامیضمن تایید دشمنشناسی، به عنوان یک وظیفه مستمر، میفرمایند: «ملت ایران به همان نسبت که دشمن، روشهای خود را در توطئه علیه ایران اسلامیپیچیدهتر میکند، باید بر هوشیاری و آگاهی خود بیفزایند و با آمادگی معنوی، فکری، سیاسی و حفظ وحدت و اتصال و ارتباط با یکدیگر، چهره دشمن را در هر لباسی که هست، شناسایی کند.»
ایشان همچنین با تاکید بر هوشیاری همهجانبه در جهت خنثیسازی توطئههای دشمنان، میفرمایند: «وقتی انسان میبیند دستگاههای تبلیغاتی دشمن، دستگاه تبلیغاتی مزدور آمریکا، دستگاه تبلیغاتی دولت انگلیس، دستگاه تبلیغاتی دولت غاصب صهیونیست، برای فلان لایحه در مجلس یقه میدرانند، جنگ روانی میکنند، به خاطر فلان زندانی، به خاطر فلان مسوول، دلسوزی دایه مهربانتر از مادر را نشان میدهند، انسان حق دارد به شک بیفتد… دشمن، امروز امیدوار است، شاید بتواند از سادهاندیشی استفاده کند، جای پای خود را در دستگاههای سیاسی کشور و دستگاههای فرهنگی کشور باز کند؛ امروز، روز حساسی است. این روزگار، روزگار حساسی است».
در بیانات دیگری ایشان میفرمایند: بعضیها میگویند ما توهم میکنیم که علیه ما توطئه است و دشمنی وجود دارد. خیلی خوب، حالا کسانی که دلشان میخواهد چشم خودشان را روی هم بگذارند و بگویند (انشااللّه گربه است)، امّا واقعیت که عوض نمیشود، وجود دشمن با به خواب رفتن من و شما که از بین نمیرود؛ با ندانستن ما، یا خود را به ندانستن زدن، دشمن، از دشمنی خود دست برنمیدارد، افرادی مایلند اثبات کنند نخیر، ملت ایران هیچ دشمنی ندارد، کنار خانه خودتان بنشینید و به کار خودتان سرگرم باشید، خاطرتان هم جمع باشد که همه جا امن است و امان، نه! این حرفها واقعیت ندارد.
با توجه به دیدگاههای امام خامنهای، میتوان در یک تقسیمبندی کلی، دشمنان نظام اسلامیرا به دو قسم، دشمنان داخلی و دشمنان خارجی تقسیم کرد که ازمهمترین علل دشمنی استعمارگران از منظر رهبر معظم انقلاب اسلامیمیتوان به موارد ذیل اشاره کرد.
گسترش اسلام در دنیا و به خطر افتادن منافع استعمارگران
از دیدگاه رهبر معظم انقلاب اسلامییکی از علل اصلی دشمنی اجانب، گسترش اسلامِ ناب در بین کشورهای جهان است؛ چرا که آنها پی برده بودند که اگر اسلام و احکام اسلامیدر میان مسلمانان جایگاه واقعی خود را پیدا کند و به دیگر کشورها برسد، منافع آنها به خطر خواهد افتاد؛ لذا از روز اول بنای مقابله و مخالفت با اسلام و نظام اسلامیرا گذاردند و «همه آنها از اسلام ناراحتند و رنج میبرند و همه آن دولتها و قدرتهایی که عظمت اسلام را به زیان خودشان میبینند، امروز در مقابل اسلام، صفآرایی کردند».
نفی سلطه سیاسی، اقتصادی، نظامیو فرهنگی دشمنان
پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامیبه رهبری امام و مردم، دستاوردهای فراوانی به همراه داشته که از جمله آنها نفی سلطه سیاسی، اقتصادی، نظامیو فرهنگی بیگانگان بود است؛ بنابراین مهمترین دستاورد داخلی انقلاب اسلامی، «قطع دست بیگانگان و چپاولگران و سلطهگران نامشروع از ایران و ملت و منابع وثروتهای آن» بوده است.
پس از پیروزی انقلاب اسلامی، دشمن برای اعاده حیثیت و نیز منافع از دست رفته خود، از بین بردن نظام اسلامیرا در دستور کار خود قرار داد.
از منظر رهبر معظم انقلاب اسلامی، بعضی از راهکارهایی که دشمنان در جهت براندازی نظام در دستورکار قرار دادهاند، عبارتند از:
تضعیف و تخریب باورهای دینی
حفظ هویت فرهنگی و دینی نشانهای از شخصیت و استقلال ملتها و تضعیف آن نشانه وابستگی ملتها است. اعتقاد به حفظ (هویّت دینی) و دفاع از آن تا پای جان، نظام نوپای جمهوری اسلامیرا برپا و آن را در برابر تهاجمات گوناگون دشمن، مقاوم و پایدار کرد. اگر دشمن بتواند این اعتقاد را از ذهن مردم بزداید، مقاومتها و ایثارها و فداکاریها هم به دنبال آن از بین خواهند رفت و کشور دوباره در سلطه اجانب قرار خواهد گرفت.
امام خامنهای در اینباره میفرمایند: «آنها حاضر نیستند ببینند در مقابل چشمشان پرچم دین و دمکراسی روی یک علم برافراشته شود. سعی آنها این است که بین مردمسالاری و دین فاصله ایجاد کنند.» و بر این اساس «تلاش دشمن این است که مردم را از نظام اسلامیدلسرد و پایههای ایمان و عقیده وعمل دینی را در مردم سست کند.»
تضعیف ارکان نظام اسلامی
بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، بسیاری از نهادهای خودجوش انقلابی، فعالیتهای خود را شروع کرده و با الهام از رهنمودهای رهبری نظام به کار خود ادامه دادند. از جمله اهداف دشمن در جهت براندازی نظام اسلامی، تضعیف و تخریب این ارکان نظام است که نقش مهمّی در تداوم پیروزی انقلاب ایفا میکردند. ازمهمترین اهداف دشمن در این زمینه تضعیف اصل ولایت فقیه بوده است. اصل ولایت فقیه به عنوان مهمترین رکن نظام جمهوری اسلامیبه شمار میرود؛ اصلی که نظام اسلامیرا یک نظام دینی قرار داده و سببِ امتیاز آن از نظامهای موجود دنیا شده است؛ به همین دلیل این رکن مورد هجوم دشمن قرار گرفته که گاه توسط عوامل داخلی دست به انجام آنها میزند.
رهبر معظم انقلاب اسلامیدر این باره میفرمایند: «استکبار جهانی این بار تصور کرد که میتواند روش مؤثرتری را برای مبارزه با انقلاب اسلامیتجربه کند و بر همین اساس پس از مطالعه زیاد به این نتیجه رسید که باید رهبری انقلاب را هدف قرار دهد، زیرا میداند که با وجود یک رهبر مقتدر در ایران اسلامی، همه توطئههای آنها نقش بر آب خواهد شد.»
ایشان در ادامه میفرمایند: «رهبری یعنی آن نقطهای که مشکلات لاعلاج دولت به دست او حل میشود، نفس او حقیقت را برای مردم روشن و توطئه دشمن را بر ملا میکند، تبلیغات دروغ و ترفندهای گوناگون دشمن را افشا میکند و به مردم امید میدهد. در برابر توطئه سیاسی بینالمللی میایستد و تمامیت انقلاب را در مقابل توطئهگران قرار میدهد و دشمن را وادار به عقبنشینی میکند، رهبری در برابر اختلافافکنیهای دشمن، مایه الفت و مانع تفرقه میشود و دستها را در دست هم میگذارد.»
تضعیف روحانیت
بیتردید حضور روحانیتِ آگاه و متعهد، در خیل عظیم نیروهای مردمی، نقش مهمیدر پیروزی انقلاب اسلامیایفا کرد. پیشقراولانی که در راه اعتلای کلمهاللّه و احیای اسلام ناب محمدی (ص) از هیچ کوششی دریغ نکرده و هم، چون مراد و مقتدای خود، جان بر کف پذیرای هر گونه خطر شدند. به همین دلیل هم آماج حملات دشمنان و وابستگان آنها قرار گرفتند.
از این رو رهبر معظم انقلاب اسلامیمیفرمایند: «دشمنان اسلام از مقابله با نظامیکه منافع نامشروع استکبار را در منطقه برهم زده است، دست نخواهند کشید و با آن آشتی نخواهند کرد. تجربههای شکست خورده آنان سبب شده است که روشهای خود را در مقابله با ملت ایران پیچیدهتر کنند و امروز به این نتیجه رسیدهاند که برای زدن و کوبیدن انقلاب، باید به سراغ حوزههای علمیه و دانشگاهها و یا یک فرد معمم بروند، تا بلکه از طریق آنها به هدف خود برسند، اما توطئهگران از بیداری حوزه و دانشگاه و هوشیاری بزرگان این کشور غافل بودند.»
القای ناکارآمدی دین
القای ناکارآمدی دین، از سوژههای مهمیبود که در جهت از بین بردن هویت دینی نظام اسلامیتوسط بیگانگان در دستور کار قرار گرفت. طرح شبهاتی در خصوص محدودیّت قلمرو احکام دینی و نفی جاودانگی احکام اسلامی، نمونهای از این حرکت دشمن در جهت القای ناکارآمدی دین محسوب میشود.
«استکبار در سی سال اخیر همه امکانات سیاسی اقتصادی و نظامیخود را برای نابود کردن انقلاب اسلامیبه کار گرفته است، اما به این نتیجه رسیده که حمایت بیدریغ ملت و اتکای نظام اسلامیبه ایمان عمیق مردم، از بین بردن جمهوری اسلامیرا ناممکن کرده است و به همین علت با همه توان، خنثی کردن وجهه ضداستکباری و کاهش محتوای دینی و روح انقلابی نظام را دنبال میکند که این واقعیت هوشیاری کامل ملت و مسئولان را میطلبد».
ایمان و باورهای دینی مسلمانان همواره مهمترین نقش در پیروزی مسلمانان و حفظ روحیه ایستادگی و مقاومت ملتهای مورد ستم بوده است؛ باید اذعان کرد پیروزی انقلاب اسلامینوید حضور دوباره دین و نظام مبتنی بر احکام دینی را بشارت داد.
تاریخ گواه خوبی بر این ادعا است که استکبار جهانی و وابستگانش نسبت به انقلابها و نهضتهایی که مبتنی بر مکتب بودهاند سخت دشمنی کرده، حیات این انقلابها را مساوی با زوال و نابودی خود میدانند؛ «آنچه که بدخواهان و دشمنان این ملت درپی آن هستند، سلب این انگیزه و ایمان از مردم است».
بازدید : 398
پنجشنبه 28 آبان 1399 زمان : 17:38
